dimecres, 27 de març del 2013

Felicitat

El catedràtic d’economia aplicada de la UAB, Arcadi Oliveres, calcula que Occident ha gastat 4,6 bilions de dòlars en el rescat del sistema financer, és a dir, 92 vegades la quantitat que demana l’ONU per eradicar la fam al món.

El servilisme dels països occidentals davant el poder del capital, està portant la majoria dels seus governs a prioritzar retallades en la societat del benestar, en una fugida endavant amb aires d’acabar en tragèdia.

Recentment l’ONU, organització especialitzada en què els seus membres més poderosos n’ignorin els principis bàsics, ha declarat el dia 20 de març dia mundial de la felicitat, en “reconeixement a un objectiu vital fonamental per a l’espècie humana”.

La comunitat científica avala estudis ben diversos en la matèria, segons els quals es reconeix, per exemple, l'efecte positiu de la música en les persones, o que quan més televisió mirem menys feliços som.

La implicació en activitats socials, les noves experiències i saber valorar el que tenim per sobre del que ens falta, son tres dels principals generadors de felicitat, molt per davant de l’acumulació de béns materials. També són interessants els estudis sobre els efectes de la felicitat, com el de la Universitat de Nebraska fet sobre 10.000 adults que ha demostrat que la gent feliç és més sana i te menys malalties cròniques que la gent infeliç.

Pepe Múgica, president de l’Uruguai sembla tenir la clau. No som més feliços quan més coses tenim, sinó quan més temps tenim per gaudir d’allò que realment importa. Per poc que se’ns respecti el dret al treball, la salut, l’educació i l’habitatge, és clar.

Twitter @GuillemVA
Publicat al Diari d'Andorra, el 27/03/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada