dimecres, 3 d’abril del 2013

Posats a somiar

El Premi Nobel de medecina Richard J. Roberts va denunciar en una entrevista a La Vanguardia l’any 2007 que les farmacèutiques prioritzen els medicaments que estabilitzen malalties per davant dels medicaments que les curen.

El Tribunal Suprem de la Índia acaba de tombar una demanda de la multinacional Novartis contra fabricants de medicaments genèrics, permetent rebaixar el cost mensual de tractaments de càncer de 2.600 a 200 dòlars.

A l’Àfrica, mentre l’any 2011 la pitjor sequera dels últims 60 anys amenaçava la vida de més de 10 milions de persones, els fons d’inversió occidentals es feien amb més de 50 milions d’hectàrees per produir bio-combustible o simplement per especular.

A la ONU un grapat de països acaba de frustrar una proposta per controlar el comerç d’armes. Els mateixos que fabriquen el 75% de les armes del planeta.

Si una cosa ens haurà quedat clara a principis del segle XXI, és que l’home és un llop per a l’home, que el lliure mercat és una entelèquia i que els mercats no s’auto-regulen.

L’ànim de lucre no coneix límits morals ni ètics, i els organismes supranacionals com la CE, el BCE, l’FMI, la FAO, la OMC, la OCDE i tants altres no estan movent ni un dit per evitar-ho.

No seran aquests, ni el club Bilderberg, ni els mercats els que capgiraran la situació. Només ho podran fer els pobles units, condemnant l’especulació sobre la malaltia, la fam o les vides humanes.

Vull pensar que arribat el moment, davant una eventual votació a la ONU, Andorra s’alinearia sense reserves amb la defensa dels drets humans. Posats a somiar, presentar nosaltres la moció ja seria la repera.

Twitter @GuillemVA
Publicat al Diari d'Andorra, el 03/04/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada