dimecres, 12 d’octubre del 2011

BIG MAC

Bon dia! Quedeu avisats, aquest serà un post mediocre.
Porto estona repassant la premsa nacional i internacional, buscant dins meu, demanant consell als amics, i res a fer. Hi ha dies així. No tinc ganes de lluitar-hi. És el que hi ha. Em ve de gust deixar-me anar, divagar i parlar per no dir res.
De fet, notícies no en manquen.
Podia haver agafat la visita del cap de govern i el síndic a l’Elisi, i parlar de convenis de doble imposició, del famós full de ruta, i fins i tot de la por que em fan les solucions de facilitat, els casinos i la cultura del “pelotazo” , però no, bufff, quina mandra.
Si de cas hauria preferit explorar la vessant premsa rosa, amb la Carla Bruni a punt de tenir un fill amb el nostre co-príncep. De la química que fa que una dona sensible, artista i bella i un home d’estat ambiciós, pragmàtic i calculador s’enamorin l’un de l’altre i trenquin les barreres del què diran per assolir la seva felicitat.
O podria haver parlat del moviment dels indignats, que ja s’ha estès fins a Wall Street i que prepara manifestacions massives aquest dissabte 15 de octubre. Sobre com és d’important que els ciutadans de manera espontània, al marge del control de moviments polítics i empresarials s’ajuntin per dir alt i fort que ja n’hi ha prou. Que democràcia vol dir que el poder rau en el poble i no en els mercats. Que s’han d’ajustar moltes coses, però potser no tantes com sembla. Que la nostra escala de valors i la majoria de les coses que hem aprés valen la pena, però que ja comença a ser hora d’aplicar-les de debò, de creure-hi. De parar de fer trampes. Temps que hi hagi una autèntica igualtat d’oportunitats i que tothom contribueixi al desenvolupament social en la mesura de les seves possibilitats.
També podria haver parlat del sentit de l’estètica i de l’oportunitat, recolzant-me en el sou del pobre Sr. Budzaku, nou gerent de Andorra Turisme que poc devia sospitar que el seu generós sou acabaria sortint a la primera plana dels diaris locals. O en la desfilada de Ferraris de aquest passat cap de setmana. Era necessari? Som molts als qui ens fan somiar aquestes bèsties mecàniques, però l’espectacularitat de l’esdeveniment contrastava escandalosament amb la realitat del moment. Una cosa és anar a contemplar vehicles de somni a un museu, fins i tot pagant entrada, i l’altra que et freguin pels nassos una exhibició de desmesura i luxe mentre el servei d’ocupació bat rècords, les empreses tanquen una rere l’altra i el nombre d’afiliats a la CASS baixa en picat.
Però, no. Avui no en tinc ganes. Ni d’opinar, ni de mullar-me i exposar-me a disgustar propis i estranys, ni de trepitjar ulls de poll.
Hi ha dies així. No és que els altres articles siguin dignes de premi, però al menys intento currar-me’ls.
Avui ni això, em sap greu però quin gust dóna de tant en tant abandonar-se una mica, fer una pausa, seure i contemplar les coses sense implicar-se.
És com menjar una hamburguesa ben sucosa en mig d’una dieta sana.
@guillemVA
Pel programa ningú és perfecte de Radio Valira. Emès el 12 d'octubre de 2011

10 comentaris:

  1. Avui faig jo el primer comentari.
    Si, ja ho sé; és mediocre i pretensiós dir que aquest és un post mediocre. Els altres posts no ho eren menys em direu.... És el que té deixar-se anar i pensar en veu alta. Sento xafar-vos l'acudit fàcil. ;)

    ResponElimina
  2. ostres! m'has xafat el comentari enginyós!

    ResponElimina
  3. Doncs a mi m'ha agradat, és com una mena de pot-pourri, i mai millor dit!, però suposo que no sóc gaire objectiva. ;)
    T'estimo, germanet, i m'agrada com penses.
    Vaaa, i com escrius també!

    ResponElimina
  4. com qui no fa res, algun ull de poll si que es xafat, no tens remei!

    ResponElimina
  5. si de cas algun "ullet" de "pollet"...

    ResponElimina
  6. Doncs m´ha agradat Guillem. Amb humor clar net i precis i sobretot,no faltes a ningú que és un dels pilars de l´article 19 de la DUDH, llibertat d´expressió amb un apartat que diu : sense faltar el respecte a ningú, dit en altres paraules. Ho sigui, ho has dit tot, sense voler-ho dir!! Es molt bo!

    ResponElimina
  7. Perdona però............Podria haver?....jijijiji

    Avui m'has recordat a Rambo en els seus millors moments. Llençant bombes a dreta i esquerra que en esclatar li llencen una mica de terra a la cara que ell s'espolsa sacsejant lleugerament el cap.....

    També t'he de confessar que per un moment m'has fet saltar de la cadira amb lo de que el Co-príncep tindrà un fill. Evidentment el meu cap malalt s'havia equivocat de Copríncep :P

    Bon post, molt dinàmic i divertit!!!!

    ResponElimina
  8. Jo penso que esta mes "currat" del que vols fer creure. Tocant molts temes calents en 4 linees i deixant anar alguna "puya". Well done!

    ResponElimina
  9. Estic d'acord.............t'ho has currat i bastant...........molt bó el comentari del gerent d'Andorra Turisme i la desfilada d Ferraris ;-)

    ResponElimina