dimecres, 8 de gener del 2014

Paraules equívoques


Fa unes setmanes, José Luis Rodríguez Zapatero declarava en una entrevista que “el dret a decidir és antinatura”. Per molt que ho contextualitzem, la frase és com a mínim sorprenent en boca d’un excap de Govern en democràcia.

Poques setmanes abans, el nostre Copríncep episcopal esquivava una pregunta incòmoda sobre el matrimoni gai declarant que ell l’únic que pretén és “defensar allò que és natural”. Sembla legítim demanar-se què deu ser “allò natural”, renunciar a part de la seva humanitat fent vot de castedat? O potser buscar la quadratura del cercle combinant els preceptes de l’Església amb els de cap d’Estat d’una democràcia parlamentària i laica?
Precisament les declaracions al respecte del director d’RTVA, Francesc Robert, van provocar la sorprenent rèplica de Ladislau Baró, president del grup parlamentari de DA, per qui “els càrrecs de confiança han de poder tenir tota la llibertat d’expressió que garanteix la Constitució”, però no han de discrepar amb la línia política del Govern ni de la majoria. La bona notícia és que el Govern tingui una línia política, potser fóra hora que diguessin clarament quina és, a Robert segur que li hauria estat útil saber-la. La part inquietant és com interpreten el grup parlamentari i el Govern quines han de ser les obligacions i responsabilitats d’un càrrec de confiança.
A menys que tot plegat no sigui més què una cortina de fum maldestra per acomiadar-lo per altres raons. Si és el cas segur que no era la millor opció intentar camuflar-les deixant entendre que Robert no ha estat a l’alçada.

Twitter @GuillemVA
Emès al programa Ningú és perfecte de Ràdio Valira i publicat al Diari d'Andorra el 08/01/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada