dimecres, 12 de juny del 2013

IRPF

La setmana passada es va celebrar la 24a Trobada empresarial al Pirineu, on entre altres notícies, el cap adjunt del gabinet del vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, va manifestar públicament que la UE “no ens obligarà a res” referint-se al percentatge de l'IRPF a Andorra.

La implantació d’aquest impost de tipus directe és objecte de debat i polèmica pel fet que aquest vingui més o menys imposat pels països del nostre entorn, o per estar impulsat per un Govern i una majoria parlamentària que no el duien al seu programa.

Curiosament, i al contrari del que ha passat amb altres temes, l’anunci de la imminent implantació de l’IRPF no ha aixecat cap revolució ciutadana, però sembla inquietar profundament alguns sectors de la població. A nivell de partits, només el Partit Liberal s’ha manifestat frontalment en contra de l’impost. La resta de veus crítiques estan directament lligades a alguns sectors del mon empresarial. Són les veus dels que volen exprimir la mamella de la opacitat fiscal en benefici propi fins les últimes conseqüències.

Que ningú s’enganyi, l’IRPF no és un factor d’agreujament de la crisi com ens volen vendre des d’alguns sectors. L’IRPF és una eina absolutament imprescindible per completar el mapa impositiu del nostre país. Sense un sistema impositiu complet l’estat no estarà mai en disposició de poder aplicar el mandat constitucional per que tothom pagui en funció de les seves possibilitats. L’IRPF no és un drama, és una eina de justícia social per evitar el frau i els abusos. L’ús que se’n faci dependrà de la voluntat política dels governants.

Twitter @GuillemVA
Publicat al Diari d'Andorra el 12/06/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada