dimecres, 21 d’agost del 2013

Notícies d’agost

Durant els mesos de vacances estivals, mentre els parlamentaris fan vacances i els becaris omplen les redaccions d’uns mitjans de comunicació sota mínims, de tant en tant surt una notícia, entre estrena i estrena de cine, entre partits de pretemporada, que destaca per sobre de la resta.

Són els globus sonda d’estiu. Aquelles notícies, comentaris o declaracions que es llencen com qui no vol la cosa, discretament, sempre lluny de la portada, de Gibraltar i altres exaltacions patriòtiques, però tampoc massa a prop de la secció esports, a una societat mig adormida, amb la guàrdia baixa, sota el sol de la platja, o algun arbre frondós al camp o la muntanya.

Fa unes setmanes ja ens van colar que els bancs no tornarien 36.000 milions d’euros d’ajuts públics que consideren perduts. Aquest dilluns n’he trobat dues de curioses. La primera, pel meu vessant professional, que destacava que el metre de car­retera construïda a Espanya costa el doble que a Alemanya, i no tant per les comissions famoses i caixes B de partits polítics, com per l’abús d’obres d’enginyeria en forma de túnels o viaductes amb solucions innecessàriament complexes. La segona, amb les declaracions del president de la patronal espanyola Joan Rossell, que ni es va despentinar en declarar que per tal de compensar les diferències entre assalariats temporals i els de contracte indefinit, el que cal és treure privilegis als treballadors amb contracte indefinit.

Curiosament només he estat capaç de detectar els globus sonda aliens. Potser ens calgui veure només el que volem veure per desconnectar. Tan agradable, tan perillós.

Twitter @GuillemVA
Publicat al Diari d'Andorra el 21/08/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada