dimecres, 27 de novembre del 2013

Violència cultural

Malgrat els avenços en polítiques d'igualtat més de 700 dones han estat assassinades per la seva parella els últims 10 anys, i s'estima que els casos de maltractaments lluny de disminuir haurien augmentat un 50% a Espanya des de 2006. Pitjor encara, la violència masclista està augmentant entre els joves, que utilitzen les noves tecnologies com a eina de control sobre la parella.
Les polítiques de prevenció de la violència de gènere estan fracassant, i no només per una qüestió de mitjans, que també. Estan fracassant perquè estan centrades en la lluita contra la violència domèstica en lloc de la lluita contra l’origen del mal, és a dir la banalització de cultura masclista a tots els nivells.
No és només un fracàs polític, és un fracàs de tots els agents de la societat. De les famílies que transmeten la idea de superioritat de l’home sobre la dona als fills. Dels polítics que pensen que no n’hi ha per tant. Dels educadors que no son capaços d’inculcar valors d’igualtat i respecte als infants. De les religions que toleren i aproven llibres que fomenten la submissió de la dona a l’home. Dels veïns que callen. Dels publicistes, la premsa i les productores de cinema i televisió, que difonen la cultura sexista i els valors patriarcals. Dels miserables que recorren a la violència per dissimular la seva mediocritat, sense entendre que el respecte i l’amor de l’altre no es pot imposar per la força. De les víctimes que acaten el paper de víctima sense veure que qui la vol posseir no la pot estimar. I dels homes que encara no entenen que el feminisme no és cosa de dones sinó de demòcrates.

Twitter @GuillemVA
Emès al programa Ningú és perfecte de Ràdio Valira i publicat al Diari d'Andorra el 27/11/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada