dimecres, 22 de maig del 2013

Filòsofs

Avui acaben les proves de la Prova Oficial de Batxillerat per a un centenar d’alumnes de l’escola andorrana. La POB, com el BAC francès o la selectivitat espanyola, conforma un d’aquells tràngols inevitables de la nostra vida, en el nostre viatge cap a la maduresa. Per a molts acaba una etapa i en comença una nova, condicionada per la nostra capacitat de sintetitzar anys d’aprenentatge en uns pocs dies decisius.

A Andorra tenim una gran oferta educativa, podent triar entre els tres sistemes educatius públics malgrat les dificultats econòmiques -de plena actualitat- per mantenir-ne els nivells de despesa.

Malgrat aquesta sort, sempre m´ha sobtat veure com per una gran part de la societat, aquesta és simplement una etapa necessària on et declaren apte per a circular pel món amb unes bases mínimes. Que saps comptar, llegir i escriure vaja, i pots començar a exercir com a individu de ple dret, en estar en disposició de guanyar un sou i assumir un cert grau d’autonomia. En la mateixa línia, els estudis superiors només son una altra eina per augmentar les opcions de convertir-se en una personeta de profit.

Molts obliden que formem persones i no unitats de producció. La Democràcia i els valors humans van ser creats pels grans pensadors de la història, molt abans de l’auge dels economistes i els tecnòcrates. Tant de bo que aquesta nova generació sigui capaç de tornar a posar els valors humans per sobre de l’interès individual. Que retrobi uns ideals i valors basats en la tolerància, la igualtat i la recerca de la veritat per poder governar aquesta modernitat líquida que ens envolta.

Twitter @GuillemVA
Publicat al Diari d'Andorra el 22/05/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada