dimecres, 16 d’octubre del 2013

La davallada als inferns

Mentre l’esquerra i la dreta francesa s’acusen mútuament de l’auge de l’extrema dreta, el Front Nacional liderat per Marine Le Pen lidera les enquestes per les eleccions europees a França, i acaba d’obtenir una clara victòria a la població de Brignoles arrabassant el poder al Partit Comunista.

La setmana passada al poble francès de Levier, una nena kosovar de 15 anys va ser arrestada en plena excursió escolar per ser deportada amb la resta de la seva família d’ètnia romaní. Els faltaven dos mesos per a la naturalització quan la mare va cometre un delicte l’agost passat.

Pocs dies abans, i a sis mesos de les properes eleccions municipals i europees, el ministre d’Interior, el socialista francès Manuel Valls, va anunciar la intenció de deportar a Bulgària i Romania els entre 5.000 i 20.000 habitants de camps il·legals de gitanos, això sí, recomanant a les autoritats d’aquests països que facin més “esforços per a la seva integració”.

Entretant, François Holande ha canviat tantes vegades de discurs en els últims mesos que si fa un gir més perilla que acabi desnucant-se. Va passar del seu típic discurs ambigu adornat de generalitats a l’oposició, a fer un discurs gairebé pro moviment del 15-M per derrotar Sarkozy, per acabar entrant de ple en el terreny del Front Nacional.

L’única veu crítica dins del govern ha estat la del ministre d’Educació, Vincent Peillon, declarant que “els fracassos polítics comencen sempre per les dimissions intel·lectuals”. Trop tard Mr. Peillon. L’esquerra europea ja fa temps que ha renunciat als seus ideals. Fer el joc a l’extrema dreta era l’últim esglaó que li faltava.

Twitter @GuillemVA
Publicat al Diari d'Andorra el 16/10/2013
Emès al programa Ningú és perfecte de Radio Valira el 16/10/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada