dimecres, 2 d’octubre del 2013

La Lliga Nord (versió llarga)

El manifest per aturar la tramitació de l'IRPF és una gran notícia del punt de vista de la salut democràtica del nostre país. Els signants formen un lobby o grup d'opinió tant legítim com ho poden la patronal, la plataforma a favor de la despenalització de l'avortament, els sindicats de treballadors o l'associació protectora d'animals. El temps dirà si els il·lustres impulsors de la petició s'avenen a acceptar, que la seva veu té exactament - o hauria de tenir- el mateix pes que el de la resta de ciutadans.

L'ex-conseller Josep Areny declarava - tot defensant IRPF- en una entrevista recent que la dreta no existeix ni ha existit mai a Andorra. Que només hi ha ciutadans que estimen el país.

Hi ha però persones que pensen que la seva opinió ha de prevaldre per sobre de la dels parlaments. Gent que opina que els exclosos de l'estat del benestar el que han de fer és muntar un partit de pobres. Persones que no creuen en la igualtat de drets. Persones que confonen solidaritat i caritat. Persones que pensen que l'homosexualitat és una malaltia. Persones que no són racistes, però que no suportarien que la seva filla sortís amb un negre. Persones que troben normal que desprès de tota una vida treballant alguns jubilats no es puguin ni tant sols pagar els medicaments mentre ells gasten l'equivalent de varis sous mínims en un cap de setmana.

Voltaire va dir què “el filòsof combat la estupidesa, la corrupció, el fanatisme i la intolerància; tasca més fàcil en tant que tots ells solen caminar plegats, però més difícil - i arriscada- en tant que també solen caminar del costat del poder”.

No he entès mai la por d'algunes persones a admetre obertament tenir conviccions de dretes. Deu ser qüestió de màrqueting. Doncs d'acord, a Andorra no hi ha gent de dretes, però tenim una Lliga Nord que és l'enveja de tot el Pirineu.

Twitter @GuillemVA
Emès al programa Ningú és Perfecte de Radio Valira el 02/10/2013
Versió resumida publicada al Diari d'Andorra el 02/10/2013:
http://diariandorra.ad/blocs/gvaldes/2013/10/02/la-lliga-nord/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada